• Bib op facebook• Elektronisch proefstemmen • De VoorLaatste Showband op ‘Geel Zomert!’• Opendeurdag dienstencentrum Luysterbos• Themawandeling ‘Geelse kunstwerken’

Bib op facebook
De bibliotheek startte met een eigen facebookpagina. Op deze pagina post de bib allerlei weetjes zoals nieuwe boeken, tips van lezers en aankondigingen van activiteiten. Wie op de hoogte wil blijven van de geplande renovatiewerken in de bib kan hiervoor ook terecht op facebook. Zoek ‘Bibliotheek Geel’ op en word nu vriend!
 
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be
 
Elektronisch proefstemmen
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 wordt voor het eerst gebruik gemaakt van nieuwe stemcomputers. Ook de stemprocedure wijzigt. Hierbij wordt niet alleen gebruik gemaakt van een digitaal kaartje maar ook van een stembiljet. Iedereen die de nieuwe stemprocedure wil uitproberen, kan komen oefenen op de demotoestellen. Vanaf maandag 3 september staat een demotoestel ter beschikking in de bib en dienstencentrum Luysterbos. In het stadhuis (t.h.v. het onthaal) staan twee demotoestellen opgesteld. Medewerkers van de betrokken diensten maken je graag wegwijs. Je kunt bij deze diensten terecht tijdens de respectievelijke openingsuren.
 
meer info: onthaal, 014 56 60 04, info@geel.be
 
 
De VoorLaatste Showband op ‘Geel Zomert!’
De VoorLaatste Showband sluit op vrijdag 31 augustus de sterke ‘Geel Zomert!’-concerten af. Deze groep was twaalf jaar lang het vaste begeleidingsorkest van de talkshow ‘De Laatste Show’ op ‘één’. Ze begeleiden honderden nationale en internationale artiesten, waaronder Sting, Bryan Ferry, Joe Cocker, Tori Amos, Luka Bloom, Jim Kerr en Warren Zevon. Live spelen de fantastische muzikanten Bert Embrechts, Jan Hautekiet / Paul Poelmans, Chris Peeters, Patrick Riguelle en Joost Van den Broeck een uitgekiende en sterk gevarieerde set, gaande van The Stones tot Elvis Costello, van Bruce Springsteen tot Adamski. De VoorLaatste Showband is geen doordeweekse coverband, maar doet je rillen van plezier met een uitgewerkte playlist. Shaken en genieten met zowel muzikaal als vocaal enkele zéér straffe stukken. Een laatste afspraak op de weide van jeugdcentrum De Bogaard, vanaf 20.30u. De toegang is gratis.
 
meer info: www.geelzomert.be
 
 
Opendeurdag dienstencentrum Luysterbos
Op zondag 2 september laat dienstencentrum Luysterbos je kennis maken met hun nieuwe werkjaar. Heb je vragen over het dienstencentrum, ben je nieuwsgierig naar de activiteiten of wil je gewoon eens binnen springen, aarzel dan niet om een kijkje te komen nemen. De verschillende activiteiten worden aan je voorgesteld en enkele activiteiten worden ter plaatse gedemonstreerd. De opendeurdag start om 14u in de JB Stessensstraat 69.
 
meer info: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be
 
Themawandeling ‘Geelse kunstwerken’
Sluit op zondag 2 september onder begeleiding van de gids aan bij de gratis centrumwandeling ‘Geelse kunstwerken’. Voor de liefhebber wandelen we langs Geelse kunstschatten in kerken, gebouwen of gewoon de straat. Vaak loop je langs een beeld, gevel of monument zonder er aandacht aan te schenken. Daarom is deze wandeling een aanrader voor elke Gelenaar en kunstliefhebber. De wandeling start om 14u aan het Toerismehuis op de Markt en duurt ongeveer twee uren. Het parcours is toegankelijk voor buggy's en rolstoelen.
 
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be